ОПШТИНСКО ВЕЋЕ УСВОЈИЛО ПРОГРАМ ПОСЛОВАЊА ЈКП “РАВНО 2014”

Одржана је 90. редовна седница Општинског већа. Између осталог, усвојен је програм пословања ЈКП “Равно 2014” за текућу годину. Прама речима директора Дејана Ристића протекла година била је веома успешна, најпре по реализацији програма пословања а затим и по оствареним приходима. Током 2023. године предвиђена су инвестициона улагања у опрему и грађевинске објекте. Најважнија инвестиција ЈКП “Равно 2014“ у овој години вредна је 81 милион динара и односи се на реконструкцију водоводне мреже. Улагање у опрему биће набавка камиона кипера са дизалицом, трактора и прикључака за трактор.

Чланови већа усвојили су и годишњи план ЈКП “Равно 2014” на одржавању јавне расвете у граду и општини. Овим програмом предвиђена је замена 1800 светиљки у сеоским срединама. Такође, усвојен је и годишњи план одржавања јавног зеленила за текућу годину ЈКП “Равно 2014”, те средњорочни план радова на изградњи, реконструкцији и одржавању општинских путева за 2023. годину “Равно 2014”.

Већници су разматрали и нацрт одлуке о утврђивању мањег или већег броја деце која се могу уписати у предшколске установе. Ово решење полази од Закона о предшколском васпитању и образовању, а нацрт одлуке предвиђа да Предшколска установа „Дечја радост“ може да упише 20 одсто мање или више деце од броја који се уписује у одређену васпитну групу.

Чланови Општинског већа усвојили су предлог комисије за реализацију годишњих програма задовољавања потреба и интереса у области спорта. На основу позитивно оцењених кандидованих програма годишња средства добило је 27 спортских колектива:

ФК „Виола 035“, ФК“Младост“ – Јовац, ФК“Јединство“ – Мијатовац, ФК “Моравац 2015“ – Крушар, ФК“Морава 1918“ – Ћуприја, ЖОК “Равно – Ћуприја, Кик бокс клуб “Шећеранац“ – Ћуприја, ОФК „Батинац“, Спортски савез Ћуприје, ФК“Поморавље“ – Остриковац, Шаховски клуб “Раднички“, Рукометни клуб “Раднички“, Карате клуб „Кнез Лазар“, ОАК „Морава“ – Ћуприја, ТК“Славија“ – Ћуприја, Шаховски клуб “Морава“ – Супска, ОКК „Ћуприја“, Градски стрељачки клуб „Ћуприја 1887″, Аеро клуб „Ћуприја“, Планинарско друштво „Зуброва“ и Шах клуб „Врач“ – Влашка.

Чланови општинског већа усвојли су плани програм рада Центра за социјани рад, програм пословања Зоохигијене, те годишњи извештај о раду и план рада Штаба за ванредн ситуације.

Усвојен је и предложени Јавни позив за учешће на конкурсу за суфинасирање пројекта ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања за 2023. годину.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП