МУЗЕЈИ ЗА 10, У ЋУПРИЈСКОМ МУЗЕЈУ ОД 15. ДО 19. МАЈА

Поштујући иницијативу да се сви културни догађаји на територији Републике Србије откажу у периоду од понедељка 8. до недеље 14. маја, Музеј “Хореум Марги Равно” отказао је званично отварање манифестације Музеји за 10, у оквиру које је за суботу 13. мај, било планирано отварање изложбе “ Откључавање надреалима”. Наведена поставка, коју чине дела која настала по основу конкурса “”Матићу у част”, који музеј расписује већ читаву деценију, за посетиоце ће бити доступна од 19. маја, када се обележава Међународни дан музеја, најављује Новак Новаковић, директор музеја.

Поред изложбе, редован пратећи програм манифестације Музеји за 10 која се реализује у нашем музеју, су археолошке радионице за ниже основце и предшколце, које ће у музеју бити организоване током наредне недеље. По устаљеној пракси, за овакве радионице влада велико интересовање деце, а ово је прилика да се у најранијем добу упознају са археолошким наслеђем нашег града, погледају сталну археолошку поставку музеја, обиђу бедеме североисточне куле града Хореум Марги, разговарају са археолозима и учествују у изради предмета од глине, наставља Новаковић.

Манифестација Музеји за 10, своју десетогодишњицу обележава под слоганом “Музеји, одрживост и благостање” а ћупријски музеј “Хореум Марги Равно” са разноврсним садржајима учествује већ осму годину за редом.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП