ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ДРЖАВНУ ПОМОЋ ОД 60 ЕВРА И ТЕЛЕФОНСКИМ ПУТЕМ

У оквиру процеса доделе државне помоћи у износу од два пута по 30 евра свим пунолетним грађанима Србије, од данас је у функцији и контакт центар за пријаву грађана телефонским путем. Позивањем броја 0800 101 100, које је бесплатно, активира се аутоматска гласовна порука која позиваоца води кроз процес пријаве. Пријављивање пунолетних грађана Србије за помоћ државе већ је могуће преко сајта Управе за трезор idp.trezor.gov.rs и трајаће до 15. маја.

Како је још раније најављено из Министарства финансија, новчана помоћ државе у укупном износу од 60 евра биће исплаћена у два дела, у мају и новембру. Право на новчану помоћ имају пунолетни српски држављани Републике Србије који имају пребивалиште на територији Републике Србије, са важећом личном картом на дан 23. априла 2021. године, када је ступио на снагу Закон о Привременом регистру пунолетних држављана којима се уплаћује новчана помоћ за ублажавање последица пандемије болести ковид-19.

Пријављивање није неопходно за пензионере, примаоце новчане социјалне помоћи и лица у заводима за извршење кривичних санкција, којима ће средства бити аутоматски уплаћена.

Према речима министра финансија Синише Малог, први део државне помоћи најпре ће бити исплаћен пензионерима 6. маја, а дан касније корисницима социјалне помоћи и лицима на издржавању затворске казне. Исплата помоћи за остале грађане почеће 12. маја и очекује се да ће тај процес бити завршен у року од осам дана, до 20. маја.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП