ПИНГ ПОНГ НА МОРАВИ

Мир и тишина. Чује се само пин-понг. Скакута бела лоптица по стонотениском столу. Нови клуб окупио је љубитеље ове древне игре да започну аватуру популаризације стоног тениса у Ћуприји. Нови клуб зове се “Морава” и настављач је дуге тадиције, која траје од половине песедетих година прошлог века. Било је много покушаја, успона и падова, од Радничког, преко Славије и Моста 035 до актуелне Мораве, која је основана у октобру прошле године и која своју будућност види у младим нараштајима.
Родитељи дају подршку својој деци. Клуб ће се финасирати од месечних чланарина. Тренинзи су на спрату Соколског дома. Локална самоуправа и Установа за спрот СЦ “Ада” изашли су у сусрет новом члану Спортског савеза Ћуприје. Помогли су и спонзори.Интересовање постоји. Наше је да вредно радимо јер су сви услови обезбеђени – каже тренер и играч Жарко Ибрић
-Трудимо се због деце, јер показују интересовање за стони тенис. До сада смо били чланови Регионалног стонотениског савеза, циљ нам је да оформимо кадетски и сениорску екипу и да се вратимо на позицију коју смо заузимали пре десетак година.
Председник стонотениског клуба “Морава” Стева Милосављевић очекује да им се прикључе основци. -Они су наша циљна група. Међу њима тражимо будуће чланове и велике играче. Локална самоуправа обезбедила нам је простор за тренирање у Соколском дому, топло је, уредно, имамо све услове за напредовање.
Стонотениску варницу у Ћуприји оживео је Милан Марковић, популарни Мики, који је своју стваралачку енергију усмерио ка стварању асова на темељима које су давно поставили Никола Дубајић и Раша Ивановић а касније Јоца Стругаревић. -Имали смо паузу од четири, пет година и то је нас дугогодишње стонотенисере, натерало да се активирамо и не дозволимо да традиција коју стони тенис у Ћуприји има буде занемарена, а наша дужност била је да је наставимо и анимирамо што већи број деце да се баве овим динамичним спортом. Верујем да смо у томе успели.
Ћуприја заслужује да има стонотоениски клуб. Двадесетак чланова су заметак их кога треба да изникне стабилна екипа која ће се такмичити и побеђивати на турнирима.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП