ПОБРАТИМСКА САРАДЊА ШУ ЈАНГА И ЋУПРИЈЕ

У посети Ћуприји боравила је кинеска привредно-политичка делегација округа Шу Јанг. Делегацију је предводио бивши гувернер округа Шу Јанг Биен Ђенђун, који је уједно и секретар комунистичке партије ове кинеске области.

Ради се о округу Шу Јанг који се налазу у провинцији Ђан Су. Овај део Кине последњих година бележи најбржи развој, у економском и привредном погледу. Компанија “Еурофибер”, која у Ћуприји има своју фабрику, долази из округа Шу Јанг.

Приликом прошлогодишњег боравка председника Ерића у Кини потписан је споразум о сарадњи, који је сада верификован и у Ћуприји. Циљ посете је успостављање дубље сарадње у областима политике, привреде и образовања.

Господину Ђенђуну нарочито се допао наступ младе виолинисткиње Тее Милеуснић, па је показао велико интересовање за Школу за музичке таленте и понудио сарадњу у овој области.

Председник Ерић са сарадницима упознао је госте са историјатом града на Великој Морави и његовим економским, привредним, туристичким, културним и спортским потенцијалима. Највише је било речи о привредној сарадњи, па је у вези с тим председник Ерић нагласио да ће кинеским партнерима нарочито бити занимљив кинески индустријски парк, који је у плану, за шта је одобрење дала и Влада Rепублике Србије. Такође, председник Ерић је кинеску делегацију упознао и са будућом индустријском зоном у Добричеву, и свиме што ће она пружити потенцијалним инвеститорима.

Округ Шу Јанг има преко два милиона становника и налази се међу тридесет најразвијенијих делова Кине. Осим економије и индустрије веома је развијена и пољопривреда. Нарочито су поносни на велике површине под засадима цвећа.

Гости и домаћини разменили су пригодне поклоне. Председник Ерић је секретару Биен Ђенђуну уручио кључеве града, у знак добродошлице и остваривањa побратимске сарадње.

Посета ове кинеске делегације наsтављена је обиласком фабрике “Еурофибер”, која веома успешно послује и жели да прошири производњу отварањем нових погона и запошљавањем већег броја радника. Власник компаније “Еурофибер” Џанг Џигуо каже да се у Ћуприји осећа као код куће и себе сматра грађанином Ћуприје. Производни погон се налази у објекту бишег Инграпа. Све одише редом, чистоћом и уредношћу. Радници  су задовољни условима који су им пружени у овој фабрици.

На крају посете висока кинеска делегација округа Шу Јанг обишла је манастир Раваницу.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП