ПОЧЕЛA ЕДУКАТИВНA РАДИОНИЦA ЗА МЛАДE У ЋУПРИЈИ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, посетио је у Ћуприји прву едукативну радионицу у оквиру националног програм Кока-Кола подршка младима. Тродневне радионице у Ћуприји похађа 30 незапослених младих између 18 и 30 година који ће добити прилику да унапреде своје личне и пословне вештине, кључне за успешно запослење.

Програм ће током 2017. године у Србији проћи чак 1.000 младих широм Србије, а едукативне радионице водесертификовани стручњаци са великим искуством, као и запослени компаније. Полазници имају прилику да уче о успешној комуникацији, пословној администрацији, финансијама, управљању пројектима, припреми пословних планова, као и томе како да лакше дођу до жељеног посла.

„Кока-Кола ХБЦ Србија је прави пример социјално-одговорне компаније која омогућава да 1.000 младих људи из малих средина стекне додатне вештине, чиме своју будућност узимају у своје руке. Овим пројектом се не помаже само младима, већ и читавом пословном окружењу. Један од најчешћих захтева послодаваца је образована радна снага, што ова компанија кроз програм Кока-Кола подршка младима омогућава.“, изјавио је Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Обиласку прве радионице присуствовали су и Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја, Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање и Александар Ружевић, генерални директор компаније Кока-Кола ХБЦ Србија, која је и покретач овог дугорочног програма.

 

 

 

 

 

„Стратешки циљ општине Ћуприја је што већи ниво страних инвестиција, али и да млади остану да живе у овом граду. Прошле године отворили смо две фабрике, турску и кинеску. Ове године у најави су још две фабрике. Словеначки Максим поново отвара погон, власник  Цинкаре планира да у наредном периоду у ревитализацију погона уложи 3,5 милиона евра, и Југоимпорт СДПР” рекао је председник те општине Нинослав Ерић и најавио још један пројекат едукације младих у организацији УС АИД.

„Компанија Кока-Кола ХБЦ Србија је понудила нови модел образовања којима млади стичу управо она знања на којима послодавци инсистирају. Иако је стопа незапослености младих већа од остале популације, у претходној години је више од 60.000 запослено, а у овој години имамо и боље резултате. Само у прва четири месеца ове године имамо око 30.000 случајева запошљавања младих и око 25.000 њих је укључено у програме едукације и активне мере.“, изјавио је Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање.

Радионице ће се одржавати током маја и јуна у Ћуприји, Краљеву, Шиду, Смедеревској Паланци и Алексинцу, а током септембра и октобра у Ковину, Пријепољу, Новом Пазару, Прокупљу и Лесковцу.

„Као најпожељнији послодавац међу студентима и младима у Србији видимо да млади људи показују велику жељу да раде, али и да напредују. Истовремено, увиђамо да им недостаје практично знање потребно за модерно пословање и то нас је мотивисало да покренемо овај национални програм. Развој младих видимо као улагање уодрживи развој наше компаније као и будућности локалне привреде која зависи од генерација које долазе“, истакао јеАлександар Ружевић, генерални директор компаније Кока-Кола ХБЦ Србија.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити за учешће у програму на сајту www.coca-colapodrskamladima.com Потребно је да кандидати попуне једноставан формулар, док се на интернет страници могу упознати са свим детаљима програма, предавачима и распоредом радионица по градовима. Програм је у потпуности бесплатан.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП