ПОЧЕЛА МАСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ КОРОНАВИРУСА

У просторијама Општинске управе Општине Ћуприја 19. јануара активиран је кол центар преко кога грађани телефонским путем могу да се пријаве за вакцинацију против коронавируса.

Рад кол центра је у надлежности Института за јавно здравље “Милан Јовановић Батут”, а према речима Јадранке Ђорђевић, координаторке за вакцинацију у општини Ћуприја, његова улога је да грађанима који немају приступ интернету или нису вични коришћењу рачунара омогући да искажу интересовање за имунизацију против ковида-19.

Процедура је потпуно иста као кад се пријављујете на порталу еУправа,с тим што оператер кол центра уместо вас попуњава захтев на основу података које сте издиктирали преко телефона, а затим позиваоцу стиже СМС порука као потврда да је захтев послат. То је велика олакшица за све оне који било из ког разлога не могу сами да се пријаве електронски, поготово што једна особа може да пријави више лица – било чланове породице, било комшије или пријатеље.

Републичка Агенција за лекове и медицинска средства до сада је одобрила вакцину произвођача “Фајзер-Бионтек”, руску “Спутњик” и кинеску вакцину компаније “Синофарм”. Кол центар такође има задатак да на основу добијених спискова грађана који су се већ пријавили на порталу еУправа или на телефон 0800 222 334, организује и њихову вакцинацију – објашњава Јадранка Ђорђевић.

Ми смо добили спискове свих грађана Ћуприје који су се већ пријавили за вакцинацију, и надаље ћемо их позивати да их обавестимо о термину. Дан и време вакцинације зависе од тога да ли припадају некој приоритетној категорији, професионално или старосно, као и од тога за коју вакцину су исказали интересовање.

Сви грађани општине Ћуприја који би желели да се вакцинишу против коронавируса, а да то нису учинили, сваког радног дана од 8 до 18 сати могу да контактирају кол центар позивањем броја 035/8476-538

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП