ПОЧЕЛА ЗАМЕНА ЈАВНЕ РАСВЕТЕ У ЋУПРИЈСКИМ СЕЛИМА

У селима на територији општине Ћуприје, почела је замена постојеће и уградња нове уличне расвете. У 11 села биће уграђено 1.873 лед сијалица и замењено око 1.500 носача расвете. До сада је замењена комплетна улична расвета у Паљану, а током протеклог викенда, екипе београдске фирме “Смартлајт”, замениле су трећину расвете у Исакову, где ће радови бити настављени након празника. По планираној динамици, наредних дана јавна расвета ће бити замењена у селу Крушар.

За замену уличне расвете у сеoским месним заједницама ове године у општини Ћуприја издвојено је 130 милиона динара, па је реч о значајној инвестицији из буџета. Замена старих сијалица, новом лед расветом биће обавњена у селима Супска, Крушар, Јовац, Иванковац, Паљане и Сење, а у највећем делу у Мијатовцу, Вирину, Батинцу, Исакову и Влашкој.

Из општине подсећају да је за електричну енергију која је потрошне за уличну расвету у 2022. години плаћено 70 милиона динара, па су издвојена средства у циљу рационализације потрошње струје. Савремена лед расвета је јефтинија и далеко економичнија, па се улагање у овакве пројекте, врати за неколико година.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП