ПОЧЕЛО ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ПРОГРАМ “МОЈА ПРВА ПЛАТА”

Национална служба за запошљавање расписала је Јавни позив за реализацију програма подстицања запошљавања младих “Моја прва плата”. Овим програмом даје се могућност младима без радног искуствa до 30 година старости да обаве праксу на конкретним пословима код послодавца, у циљу стицања знања и вештина помоћу којих ће повећати своје могућности за запошљавање.

У програм је планирано укључивање десет хиљада младих са средњим и високим образовањем, до навршених 30 година живота, који су без радног искуства и налазе се на евиденцији незапослених Националне службе за запошљавање.

Током трајања програма НСЗ исплаћује новчану накнаду у износу од 20 000 динара месечно младима са средњим образовањем, односно 24 000 динара месечно онима са високим образовањем, а програмом је такође покривено уплаћивање доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести. Програм “Моја прва плата” се реализује без заснивања радног односа, у трајању од 9 месеци. Јавни позив доступан је на сајту Националне службе за запошљавање www.nsz.gov.rs, сајту Моја прва плата www.mojaprvaplata.gov.rs , као и у дневним штампаним медијима.

Програм се спроводи код послодавца који припада приватном или јавном сектору, а приоритет имају послодавци приватници, а нарочито послодавци из девастираних општина у складу са прописом Владе Републике Србије о степену развијености јединица локалне самоуправе.

Пријављивање за послодавце траје до 25. септембра, а за незапослена лица од 1. до 15. октобра. Следи селекција кандидата од стране послодаваца, а коначна листа изабраних кандидата биће доступна на сајту Моја прва плата од 1. до 7. новембра.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП