ПОЛИЦИЈА ИЗ САОБРАЋАЈА ИСКЉУЧИЛА 36 ВОЗАЧА ПОД ДЕЈСТВОМ АЛКОХОЛА

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини, у контроли саобраћаја током викенда на територији Поморавља, алкотестирали су 2.333 возача и искључили из саобраћаја 36 возача који су возили под дејством алкохола, као и једног под дејством психоактивних супстанци.

Саобраћајна патрола у Ћуприји зауставила је педесетогодишњег возача „мерцедеса“ који је управљао возилом са 3,26 промила алкохола у организму.

У Јагодини из саобраћаја је искључен тридесетједногодишњи возач „опела“ који је возио са 2,44 промила алкохола и за време изречене мере забране управљања моторним возилом, као и тридесетдеветогодишњи возач „шкоде“ који је возио под дејством канабиса.

Такође, саобраћајна полиција санкционисала је 202 прекршаја, од којих 47 прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања, 56 прекршаја невезивања сигурносног појаса, а из саобраћаја су искључена и три возача који су возили без возачке дозволе.

У циљу унапређења безбедности, саобраћајна полиција ће наставити са појачаним контролама с посебним акцентом на откривање прекршаја који су и најчешћи узроци саобраћајних незгода.

Апелујемо на возаче да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП