ПОМОЋ ФОНДАЦИЈЕ “АНА И ВЛАДЕ ДИВАЦ” НАЈУГРОЖЕНИЈИМ ГРАЂАНИМА ЋУПРИЈЕ

У оквиру пројекта “Помоћ најугроженијим суграђанима у борби са Ковидом-19”, Фондација “Ана и Владе Дивац” обезбедила је 573 пакета са основним животним намирницама и хигијенским средствима за социјално најугроженије грађане Ћуприје. Пакети су намењени одраслима и деци са сметњама у развоју, вишечланим породицама са малим примањима и оболелима од мултипле склерозе.

За примаоце новчане социјалне помоћи опредељено је 505 пакета хуманитарне помоћи, док ће 17 пакета бити додељено члановима хуманитарне организације “Небеско срце” из Ћуприје. Удружењу мултипла склероза Поморавског округа достављено је преосталих 50 пакета.

Центар за социјални рад и Црвени крст Ћуприје партнери су Фондације “Дивац” на овом пројекту и надамо се да ћемо са сарадњом наставити и у наредном периоду. Овакав вид помоћи од великог је значаја за породице из социјално угрожених категорија становништва, нарочито у периоду превазилажења кризе изазване коронавирусом – каже Слађан Младеновић, секретар Црвеног крста Ћуприја.

Пројекат фондације вредан је 200 хиљада евра, а до сада је обезбеђено више од 10 000 пакета хуманитарне помоћи који су дистрибуирани у више од 12 градова Србије. Фондација “Ана и Владе Дивац” пројекат реализује у сарадњи са “Групом 484” и Амбасадом Краљевине Норвешке у Србији.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП