ПОТПИСАН УГОВОР О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ РЕКОНСТРУКЦИЈУ ШОМО „ДУШАН СКОВРАН“

Министар рударства и енергетике Александар Антић и заменик председника Општине Ћуприја Илија Пауновић, потписали су данас у Палати Србије на Новом Београду уговор о додели средстава за енергетску реконструкцију Школе за основно музичко образовање „Душан Сковран“.

Подсетимо, Општина Ћупријa наменски је добила скоро 21 милион динара на јавном позиву за доделу бесповратних средстава из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности Републике Србије. Предмет пројекта за који је локална самоуправа добила ова средства је зграда Школе за основно музичко образовање „Душан Сковран“.

Реализација целог пројекта, који ће зграду такозване ниже музичке школе да преведе у енергетски ефикасан објекат, стајаће нешто више од 29 милиона и 929 хиљада динара, па ће овај вредан посао бити финансиран и из извора локалне самоуправе, са скоро 9 милиона динара.

Како кажу у Општини Ћуприја, пројектом којим је 27. марта конкурисано на јавни позив Министарства рударства и енергетике, предвиђено је да се термички изолују спољни зидови школе и таванице, да се дрвени прозори замене ПВЦ столаријом и да се уграде терморегулациони вентили за радијаторе.

Треба рећи да све локалне самоуправе које су добиле средства на овом конкурсу, имају право на још по 124.350 динара, за финансирање обуке запослених у зградама које су биле предмет пројеката.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП