ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ СТАНОВА И КУЋА

У општини Ћуприја потписани су уговори са 24 власника породичних кућа и станова, који су остварили право за субвенције за замену столарије. Тројне уговоре о суфинансирању програма енергетске ефикасности грађани су потписали са изабраним извођачима радова и општином Ћуприја. ” Свака подршка када су овако велика улагања пуно значи. На већини објеката, столарија је стара више деценија а овако велика улагања тешко да бисмо могли да финансирамо из кућног буџета, сагласни су крајњи корисници.

За реализацију мера енергетске ефикасности, кроз доделу бесповратних средстава за замену столарије у домаћинствима, локална самоуправа определила је 5 милиона динара, од чега ће, по основу валидних пријава бити искоришћено милион и 720 хиљада динара, истакао је Јовица Антић, председник општине Ћуприја.

Правилник за доделу средстава рађен је по упутствима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре а како је ово пилот пројекат, многи грађани нису били спремни да одговоре на његове услове и доставе потребну документацију. Надам се да ће већ у наредној години грађани бити спремнији и да ћемо средства опредељена за субвенције за енергетску ефикасносту у целости утрошити.

Потписивању уговора присуствовали су представници фирми ДОО “Хемос плус”, “Метал промет Милићевић” и “Милићевић Метал пласт” који ће извести предвиђене радове на замени столарије. Како је раније најављено, у циљу унапређења енергетске ефикасности, ускоро се очекује и расписивање новог јавног позива, за уградњу соларних панела.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП