ПОВРАТАК КОРЕНИМА

Ученици Српске допунске школе из Минхена и Нинберга, њих 14-оро у пратњи професорки Татјане Хот и Гордане Будиша допутовали су у петодневну посету ћупријској Основној школи “13 октобар”.

Ово је прва сарадња оваквог типа који је Допунска школа из Баварске остварила са једном основном школом из Србије. Прсте је умешала судбина, носталгија и жеља да деци чији су корени из свих република бивше Југославије покажемо сву лепоту њихове постојбине, традицију, културу и историју, са пуно емоција говори Татјана Хот, професорка у Српској допунској школи покрајне Бајерн, иначе некадашња ученица школе 13 октобар.

“Наша школа је и до сада била пионир у многобројним пројектима, а оваква врста међудржавне сарадње са нас је посебно искуство и велика част, каже Марко Ђурић, директор ОШ 13 октобар.

Током петодневне посете деца из Немачке биће у прилици да похађају часове историје и географије у матичној школи, посете градски Музеј, обиђу манастире Раваница и Манасија,  Школу за музичке таленте, подручно одељење у школе у Сењу и присуствују обележавању Дана школе.

Допунске школе на српском језику раде под окриљем Министарства просвете Републике Србије, а деца наставу похађају према програму образовно-васпитног рада за ученике који су тренутно или трајно насељени у Немачкој.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП