ПОЗОРИШТЕ МОРАВИШТЕ У ШЕТЊИ СА ЛАВОМ!

Осму сезону континуираног рада позориште “Моравиште” из Ћуприје крунисаће у среду, 26. маја, премијером представе “Шетња са лавом” Андреја Шепетковског, у режији професора Владана Цветковића.

Уиграна екипа глумаца, након вишеструко награђиване патриотске драме “Топ од трешње” окренула се савременим темама. Отуђеност младог човека који тражи своје место у систему, пролазећи кроз разне комичне али и трагичне ситуације.

Од свега по мало. Мало комедије, мало трагике – савремени текст упакован у сурову реалност. Ћупријска позоришна публика навикнута је већ на наш рад и с правом очекује нове представе – рекао је Владан Цветковић.

Моја режија је захтевала напор на налажењу ликова и на доброј подели зато што сам хтео овом представом да покажем каква је уметност ситуације била пре десет година, а каква је сада. Ради се о једном изузетном студенту који је завршио режију и који једноставно нема пројеката, нема новца за његове представе и принуђен је да ради спотове и рекламе. У току представе има интервју са еминентном новинарком, ауторком емисије “Шетња са лавом”. Тај млади лав је управо он, Бата.

Представа има моменте и тужне и врло емотивне и занимљиве, и није комедија. Неко каже да је комедија са трагиком. Ја не бих рекао ни да је трагедија са комиком, али је једна лепа прича коју ће свако да схвати. Као редитељ ове представе сматрам да је ово диван један тренутак да се мало опустимо. Представа траје неких сат и петнаест минута и прати се у једном даху. Сцена се током представе три пута мења, а прати је добра музика и квалитетна глумачка изведба – додаје Владан Цветковић.

Премијера “Шетње са лавом” заказана је за среду 26. мај, са почетком у 20 часова у сали ШОМО “Душан Сковран”. “Моравиште” ће са овом представом наступити на отварању 26. фестивала МАПС у Плажану, који почиње 2. јуна.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП