ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОТВРДИО: ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА БОЛНИЦЕ У ЋУПРИЈИ

У року од десет дана кренућемо са потпуном обновом и огромним улагањима у болнице у Врању, Пироту, Кикинди и Ћуприји. То су четири нова важна места на којима ће почети изградња или реновирање општих болница – изјавио је председник Србије Александар Вучић на данашњој конференцији за медије. 

Председник општине Ћуприја Нинослав Ерић у интервјуу за Телевизију Поморавље још 20. маја открио је да је завршена препарцелизација земљишта и поднет захтев за локацијске услове, чиме је заокружен процес за добијање грађевинске дозволе за изградњу Интернистичког блока у Општој болници. Како је Општина Ћуприја била међу првим локалним самоуправама које су предале пројектно-техничку документацију, ћупријска Општа болница самим тим биће међу првим установама у којима ће почети реконструкција.

Интернистички блок имаће површину од осам и по хиљада квадратних метара, а према пројекту биће изграђен до садашње зграде у којој су одељења Неурологије, Офталмологије и Психијатрије. Овај објекат биће повезан са делом болнице где се налази ЦТ, како би Општа болница што пре добила нову дијагностичку опрему – нови скенер и нови апарат за магнетну резонанцу. Набавка ових машина већ је у процедури, и значајно ће допринети квалитету услуга здравствене заштите коју Општа болница у Ћуприји пружа грађанима из свих шест локалних самоуправа Поморавског округа.

 

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

 

 

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП