ПРИЧАЈ МИ ПРИЧУ

Млада уметница Сара Лазаревић својим литографијама прича причу свог одрастања, креирања идентитета и целокупног бића – ракао је директор музеја “Хореум Марги Равно” Новак Новаковић, отварајући изложбу која је на поморавско тло донела нови експресивни израз са низом емоционалних одговора на окружење и социјалне улоге. То је кључна тема истраживања и ликовног изражавања младе Јагодинке.

Са литографијом, као видом графичке уметности, сусрела сам се у најранијој фази свога ликовног стваралаштва и њој пронашла себе, односно могућност да се на најбољи начин изразим – рекла је Сара Лазаревић

Сара Лазаревић је рођена 1997. године. Студенткиња је докторских академских студиија графичког одсека на Факултету ликовних уметности у Београду од 2020. године. Изглагала је на више групних изложби у земљи и иностранству. За своју прву самосталну изложбу у Поморављу добила је позив галерије музеја “Хореум Марги Равно”, који према речима директора Новаковића пружа шансу младим уметницима да се представе домаћој публици.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП