ПРИЧАЈ МИ ПРИЧУ

Млада уметница Сара Лазаревић својим литографијама прича причу свог одрастања, креирања идентитета и целокупног бића – ракао је директор музеја “Хореум Марги Равно” Новак Новаковић, отварајући изложбу која је на поморавско тло донела нови експресивни израз са низом емоционалних одговора на окружење и социјалне улоге. То је кључна тема истраживања и ликовног изражавања младе Јагодинке.

Са литографијом, као видом графичке уметности, сусрела сам се у најранијој фази свога ликовног стваралаштва и њој пронашла себе, односно могућност да се на најбољи начин изразим – рекла је Сара Лазаревић

Сара Лазаревић је рођена 1997. године. Студенткиња је докторских академских студиија графичког одсека на Факултету ликовних уметности у Београду од 2020. године. Изглагала је на више групних изложби у земљи и иностранству. За своју прву самосталну изложбу у Поморављу добила је позив галерије музеја “Хореум Марги Равно”, који према речима директора Новаковића пружа шансу младим уметницима да се представе домаћој публици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.