ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА

Удружења младих Ћуприје учествује у реализацији низа пројеката који могу да користе младима од 15 до 30 година. Циљ је иницирање њиховог активизма на разним пољима и лакше и брже решавање проблема са којима се млади сусрећу.

Време је завршетка школске године. Свршени основци припремају се за упис у средње школе а матуранти за високе школе или факултете. И пред једнима и пред другима је прекретница. Којим путем кренути, коју школу или факлутет изабрати, чиме се у животу бавити?

Савет за младе општине Ћуприје покренуо је пројекат каријерног саветовања, односно помоћи при професионалној оријентацији. У ту сврху ангажовано је Удружење психолога из Новог Пазара. Реализација пројекта је при крају. Са младим Ћупричанима разговрала је Амра Шаботић. Наш задатак је да младима који завршавају основну или средњу школу на стручан начин помогнемо да пронађу свој пут кроз даље школовање и усвршавање. Драго ми је да су млади из Ћуприје, са којима смо разговарали задовољни. Надам се да ће им наши савети и стручна упутства помоћи при професионалној оријентацији – рекла је Амра Шаботић и на гласила да свака особа лично бира свој пут. Стручњаци су ту да им само мало помогну.

Ово је тек почетак. Жеља нам је да и убудће на овај начин помажемо младим људима – рекла је проф. Марија Маринковић чланица Савета за младе. Остајемо и даље отоврени за сарадњу све док буде интересовања – нагласила је професорка Маринковић.

Тежићемо да разговори о професионалној оријентацији, односно да се каријено саветовање са учницима обавља редовно, током целе школске године, како бисмо младим људима помогли да пронађу себе на даљем путу кроз живот – закључила је професорка Маринковић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП