ПРОМОЦИЈА НОВЕ КЊИГЕ БОРЕ БЛАГОЈЕВИЋА

Борисав Бора Благојевић промовисао је своју нову књигу љубавне поезије “У кошуљи носим месец”.  

У народној библиотеци “Душан Матић” одржана је промоција књиге Борисава Боре Благојевића, која носи назив “У кошуљи носим месец”. “Ово је моја 18. књига по реду и осећај је јако пријатан. Пре ове, издао сам још три књиге љубавне поезије, од које су две писане на српском и италијанском језику, док ће ова књига бити преведена на шпански”, рекао је Бора.

Књига је преведена и на немачки језик, а њен превод је урадила песникиња Наташа Пајковић, која живи у Бечу, и са Бором сарађује први пут. “Борина поезија је јако популарна међу бечким поетама, доста песникиња чита његове песме, и јако се радујем будућој сарадњи са њим”, изјавила је Наташа.

Промоцији је присуствовао и Љубодраг Обрадовић, председник Удружења песника Србије, “ПОЕЗИЈАСРБ” из Крушевца, као рецензент Борине књиге, а ово удружење је и један од издавача. “Бора је, како ја волим да кажем, један од најбољих живих песника у Србији. Мени се његова поезија јако допада, зато сам сео и урадио рецензију ове књиге”, рекао је Љубодраг Обрадовић.

Промоција књиге “У кошуљи носим месец” биће одржана и у Параћину, Јагодини, Сокобањи, а моћи ће да се нађе и на Сајму књига у октобру, у Београду, на штанду Удружења ромских књижевника Србије, из Београда, које је такође један од издавача ове књиге.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП