ПРОСТОРНА ГРАФИКА И ИЛУСТРАЦИЈА У ГАЛЕРИЈИ МУЗЕЈА

У галерији музеја “Хореум Марги Равно” отворена је изложба радова студената завршних година Департмана за примењене уметности Факултета уметности у Нишу. Поставка садржи радове који су реализовани у оквиру предмета Просторнa графикa и изборног предмета илустрације и као таква представља вредан наставак разраде задатих тема кроз идеје будућих дизајнера.

Ово је прилика да кроз визуелне приказе студенти прикажу своје идеје кроз основне елементе паковања и амбалаже, у овом случају етикета за вина и чоколаде, а истовремено истакну уобличен естетски исказ који ће у потпуности бити применљив на самом тржишту. У домену ислустрације, представљени су радови у облику стрипова које су студенти сами креирали и осмислили. Кроз овакав приступ студентима се омогућава висок степен самосталности и усавршавања, што је веома важно за даље напредовање у свету дизајна, истакла је Јефимија Коцић, асистент на предмету просторна графика.

Новак Новаковић, директор Музеја “Хореум Марги Равно” у први план је ставио успешну сарадњу између ћупријског музеја и Факултета уметности у Нишу нагласивши да је изложба студентских радова постала традиција те да се нада да ће у скоријем периоду свако од излагача представити самосталне радове у ћупријској галерији.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП