ПРОТИВ КОВИДА-19 ВЕЋ ВАКЦИНИСАНО ПРЕКО 400 ЋУПРИЧАНА

Након имунизације здравствених радника, у Ћуприји је почела масовна вакцинација становништва против ковида-19. Према речима др Зорице Ченић, вршиоца дужности директора Дома здравља, Ћуприји је у првом налету преко Завода за јавно здравље “Поморавље” достављено 240 доза “Фајзерове” вакцине, а затим два контингента од по 360 доза кинеске вакцине “Синофарм”, те је од 8. јануара до сада вакцинисано више од 400 Ћупричана.

Вакцинација се на дневном нивоу организује у складу са списковима пријављених грађана које добијамо из кол центра Општине Ћуприја. Могу рећи да је генерално добар одазив, као и то да за прве две недеље имунизације код вакцинисаних није било нежељених реакција организма – истиче др Ченић.

Масовна вакцинација започела је вакцинисањем грађана старијих од 75 година, након чега је дошла на ред популација између 64 и 75 година. Све пацијенте пре вакцинације најпре прегледа лекар опште праксе, који затим са пацијентом обави разговор о томе да ли је алергичан на неки лек и да ли има неко обољење због кога не сме да прими вакцину.

Грађани и даље имају могућност пријављивања за вакцинацију против ковида-19, попуњавањем електронског обрасца на порталу еУправа или позивањем кол центра Општине Ћуприја.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП