ПРВА ДЕЦЕНИЈА НОУ ТИМ-а

Од жеље неколицине ентузијаста да науку, уметност и образовање истакну као примат у једној локалној заједници до десетак Сајмова образовања, два пута толико реализованих пројектата у наведеним областима, више хиљада посетилаца, волонтера и десетине научних радника, професора, научних институција и високошколских установа који су учествовали у реализацији и одрастању НОУ тима, прошла је читава деценија. “ Кажу да уколико сте у могућности да мерите резултате свог рада, тада можете да говорите и о реализацији својих циљева. Сматрам да смо за ових десетак година, успели да већину од њих реализујемо, надоградимо и што је најважније одржимо, истиче Дарко Миљанић, један од оснивача НОУ тима

 Поред Сајма образовања, који је током протекле деценије по броју посетилаца, успео да прерасте у највећи сајам образовања у земљи, организовали смо велики број радионица и културних програма из области уметности, музичке радионице, попут радионице “Музика у пракси” као и промоције књига. Наши волонтери посетили су велики број сајмова, док смо у сарадњи са Природњачким центром реализовали неколико успешних пројекта.

Када након десет година, постанете препознатљив сарадник у промоцији образовања и партнер у успостављању сарадње различитих институција на више нивоа, као бенефит имате блиску сарадњу са водећим научним и образовним институцијама у земљи, попут Научног института Винча, Института “Михајло Пупин”, Истраживачке станице Петница Природњачког центара из Свилајнаца, Центра за промоцију науке, Друштва физичара Србије, као и Министарства просвете и Војске Србије. Поименце, тешко је набројати све сараднике и истакнуте предаваче који су подржали рад НОУ Тима, превасходно у својству предавача на НОУ ФЕСТУ, као што су др Ана Петровић, са Географског института, проф. др Иван Гутман, светски признати научник, проф. др Стеван Јокић, прокламовани гуру НУО Тима, проф. др Милорад Кураица и проф. др Братислав Обрадовић са Физичког факултета из Београда, др Марија Димитријевић, Научни институт Винча и многи други. изузетна сарадња остварена је са општином Ћуприја која је покровитељ Сајма образовања као и многобројни спонзори. Треба напоменути да су сви догађаји за посетиоце били потпуно бесплатни.

Наша почетна намера била је да у рад НОУ тима укључимо што већи број младих људи, волонтера, који су некако постали незаменљива карика у организацији свих догађаја и пројекатат које НОУ Тим потписује, наставља Миљанић

Када поставите добре темеље, једино што можете да пожелите у наредној деценији јесте да идеје НОУ Тим-а наставе да негују неки нови људи, младе снаге које ће одрастати  потковане правим вредностима и око истих идеја се окупљати.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП