РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ НСЗ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА АКТИВНЕ ПОЛИТИКЕ ЗАПОШЉАВАЊА

Национална служба за запошљавање Републике Србије позива органе аутономних покрајина и јединица локалних самоуправа да учествују у суфинансирању мера и програма активне политике запошљавања у 2022. години.

У складу са републичком Стратегијом запошљавања за период од 2021. до 2026. године, Акционим планом 2021-2023 предвиђено је учешће локалних власти израдом одговарајућих планских докумената и суфинансирањем стручне праксе, приправништва за младе са високим образовањем, приправништва за незапослене са средњим образовањем, стицања практичног знања, обука на захтев послодавца за незапослене, субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих, субвенција за самозапошљавање и јавних радова.

Локални плански документ у области запошљавања мора бити у сагласности са Акционим планом, а аутономна покрајина односно јединица локалне самоуправе која у оквиру планског документа у области запошљавања обезбеђује више од половине средстава потребних за финансирање одређене мере активне политике запошљавања може поднети захтев Националној служби за учешће у финансирању те мере. Изузетно, уколико се ради о неразвијеној јединици локалне самоуправе, министар надлежан за послове запошљавања може одобрити учешће у финансирању и када је обезбеђено мање од половине потребних средстава.

Захтеви се могу поднети надлежним филијалама Националне службе за запошљавање, најкасније до 28. фебруара 2022. године, а све информације о учешћу у суфинансирању мера активне политике запошљавања, као и образац Захтева за учешће могу се наћи на веб страници: www.nsz.gov.rs

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП