ПРОБЛЕМ ВОДОСНАБДЕВАЊА БИЋЕ РЕШЕН!

У сали општине Ћуприја одржана је годишња конференција за штампу, на којој су се новинарима Поморавских медија обратили Јовица Антић, председник општине Ћуприја и Нинослав Ерић, председник Скупштине општине Ћуприја. Оба саговорника , буџет за 2023. годину оценила су као развојни, јер ће највећи део средстав бити усмерен за решавање проблема водоснабдевања као и завршетак започетих и планирање нових пројеката. Јовица Антић, председник општине Ћуприја, осврнуо се на све оно што је урађено у току ове године, подвлачећи чињеницу да је општина подмирила готово сав дуг Дома здравља, као и дуговања према фирми Феникс фарма.

Само у 2022. години локална самоуправа је отплатила нешто више од 60 милиона динара, тако да ће наредне године један велики финансијски проблем коначно бити решен“, закључио је председник Општине Ћуприја

Као један од најважнијих пројеката председник Антић је издвојио реконструкцију дела Карађорђеве улице, изградњу Трга Нато сећања, почетак радова на санацији бивше Модне куће 22. децембар, за чији су завршетак опредељена средства у буџету за наредну годину, као и реконструкцију зграде Прве МЗ и завршетак сале за венчања у истом објекту. Улагало се и у спортске објекте, изградњу терена и котларнице у Соколском дому, као и у сеоске Месне заједнице. Значајна средства усмерена су и на образовање, 53 милиона динара за основно, 27 за средње док је 129 милиона динара, у буџету било намењено за функционисање вртића. Општина је ове године обезбедила стипендије за ученике дефицитарних занимања као и средства за рефундацију трошкова куповине уџбеника за све ђаке прваке, закључио је председник Антић
Нинослав Ерић, председник СО Ћуприја, истакао је да ће ове године, око милион евра бити издвојено из буџета за изградњу бунара и боље водоснавдевање.

Милион евра у 2023. за нове бунаре у Супској, на Стрелишту и на Славији и њихово повезивање са градском мрежом. Осталих 6 милиона обезбедиће Министарство за јавна улагања, и та средства ће бити усмерена за реконтрукцију комплетне градске мреже.

Наредне године биће замењена сва јавна расвета у граду и селима. У буџету су предвиђена средства и за изградњу нове капеле на градском гробљу, за реконструкцију улице Цара Лазара и изградњу троторара, чиме ће улица добити статус булевара, као и средства за изградњу трга Стефана Првовенчаног.
Када је реч о привреди, која је основ свих других инвестиција, председник општинске скупштине најавио је за 2023. годину још једну фабрику Фека аутомотив, али и изградњу ритејл парка који ће имати регионални карактер. Ерић је такође истакао да има и других инвеститора који су заинтересовани за улагање пре свега у Индустријски парк „Добричево“, али и да се припрема документација за изградњу новог друмског моста на Великој Морави.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП