РЕДОВНО ФИНАСИРАЊЕ СПОРТА ДОПРИНОСИ БОЉИМ РЕЗУЛТАТИМА

Да смо ми имали овакве услове пре педесетак година, када сам се активно бавио спортом, верујте да би Ћуприја дала још више европских и светских шампиона, не само у атлетици – поручио је најбољим спортистима и спортским колективима Вељко Влаховић, добитиник награде за животно дело Спортског савеза Ћуприје.

Крајем сваке календрске године Спортски савез награђује најбоље спортисте и спортске колективе за резултате остварене у текућој години. Имамо се чиме похвалити и у 2022. години – рекао је Драган Здравковић, председник спортског савеза Ћуприје. Он је нагласио да је општина Ћуприја једна од ретких у Србији која редовно издваја средства за потребе финасирања спортских колектива. У 2023. то ће бити целих 35 милона динара – рекао је Здравковић. Честитам свим награђеним спортистима и желим им још више успеха у наредној години.

Најбоља спортисткиња је Верица Димић, шеснаестогодишња фудбалерка, чланица репрезентације Србије.

Најбољи спортиста је Милош Стојковић, пилот и инструктор летења, освајач медаља и многобројних признања на такмичењима у ултралаком летењу.

Најбољи тренер је Душан Танић, ш

Најбољи тренер је Душан Танић, шеф струке првог тима Мораве 1918. Захваљујући њему Морава је јесењи шампион Зоне “Запад”.

Најбољи школски тренер и наставник је Дарко Никодијевић, професор физичке културе у Медицинској школи. Његови ученици су редовни учесници и освајачи мадаља на свим нивоима школских такмичења.

Најбољи школски спортски колектив има ОШ “13. Октобар”.

Најбољи спортиста међу ученицима је Лазар Николић освајач републичке медаље у каратеу и члан спортске секције Медицинске школе.

Најбољи сеоски спортски колектив је ФК Младост из Јовца, освајач јесење титуле у Међуокружној лиги и највећи претендент за пласман у Зону “Запад”.

Најбољи спортиста ван Ћуприје је Иван Миладиновић, фудбалер Њижњи Новгорода, у Русији.

Награда за животно дело припала је Вељку Влаховићу, дугогодишњем спортском раднику, новинару и публицисти, за допринос у популаризацији спорта и физичке културе.

Награде је доделио Спортски савез Ћуприје, на предлог грађана.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП