РЕКОНСТРУКЦИЈА ЦЕНТРА ГРАДА

Започели смо озбиљне и далекосежне радове на реконструкцији најужег градског језгра. Из Карађорђеве, преко Улице Јована Курсуле до новог моста на Великој Морави. То је будућа траса регионалног пута Ћуприја – Јагодина. Оно што је најављивано постаје стварност – изјавио је председник Скупштине општине Ћуприја Нинослав Ерић обилазећи радове на замени водоводне мреже у Карађорђевој улици.

Реконструисана је Улица Радета Симоновића из које се гранитним коцкама прелази у Карађорђеву. Поплочавање главне градске улице требало би да почне већ у понедељак, за када је најављен и почетак реконструкције трга на углу улица Миодрага Новаковића, Цара Лазара и Анђе Ранковић. Овај трг носиће име краља Стефана Првовенчаног.

Говорећи о центру града, председник Скупштине Ерић је нагласио да је велики проблем током свих ових година био решавање имовинско-правних односа.

Тек када је имовина постала власништво општине могли смо да кренемо са пословима. Очекујемо да врло брзо завршимо преговоре са Војском Србије око преузимања Дома војске. Жеља нам је да улицама града, трговима и спомен-обележјима прикажемо ток његове богате историје и вежемо прошлост, садашњост и будућност Ћуприје.

Председник Ерић је најавио и скори почетак замене тротоара у Цара Лазара и наставак радова на реновирању терена за мале спортове у Соколском дому са тартаном, те отварање објекта трговинског ланца “ЛИДЛ”.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП