РЕКОНСТРУКЦИЈА И АДАПТАЦИЈА ЗГРАДЕ ДОМА У СУПСКОЈ

Општина Ћуприја ће, уз подршку Европске уније, реализовати пројекат „Реконструкција и адаптација зграде Месне заједнице у селу Супска“. Бесповратна средства у висини од 157.822 евра обезбеђена су преко програма  Европске уније (ЕУ) за локални развој, ЕУ ПРО Плус, који се спроводи у сарадњи са Министарством за европске интеграције.

За овај пројекат Општина Ћуприја аплицирала је у склопу јавног позива за пројекте локалне инфраструктуре, а  право учешћа имало је 99 локалних самоуправа које су укључене у реализацију програма ЕУ ПРО Плус.

Локалне самоуправе могле су да конкуришу само са пројектима који доприносе бољем квалитету живота људи кроз унапређење јавних инфраструктурних објеката, укључујући и обнову и изградњу образовних, здравствених и установа социјалне заштите, спортских и објеката културе, унапређење комуналних услуга и зграда јавне администрације.

Вредност појединачних пројеката се крећу у распону 42.000 до 170.000 евра, док ће општине суфинансирати пројекте у износу од минимум 15 одсто укупне вредности пројекта.

Укупна вредност реконструкције зграде Месне заједнице Супска, сеоске амбуланте и Дома културе који се налази у том објекту, износиће 278.683 евра.

Реализацијом овог пројекта биће побољшани услови за пружање медицинских услуга и организовања друштвених и културних активности за 1.662 житеља Супске, укључујући и чланове локалних шаховских, културних и уметничких друштава.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП