РЕШИТЕ ПРОБЛЕМ СВОЈЕ ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ СРЕДСТВИМА ОД НАПЛАТЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ

Општина Ћуприја позива грађане да учествују на конкурсу који се спроводи у оквиру пројекта од јавног значаја “Директно укључивање грађана”. Овај пројекат, који омогућава непосредно учешће грађана у решавању проблема локалних заједница у партнерству са локалним властима, суфинансираће Општина Ћуприја у сарадњи са швајцарском невладином организацијом HELVETAS SWISS INTERCOOPERATION, а део средстава прикупљен је наплатом пореза на имовину.

Пројектом грађана може бити предвиђено уређење дела улице, целе улице, блока зграда, стамбене заједнице или месне заједнице као најширег подручја, и то у виду мањих захвата као што је уређење паркова, дечијих игралишта, дрвореда, шеталишта, неуређених зелених површина, уређење прилаза за лица са инвалидитетом или уклањање мањих дивљих депонија. Конкурс траје до 27.11.2020. године.

Право учешћа имају неформалне групе грађана са територије општине Ћуприја окупљене око поднете иницијативе-пројекта, са најмање 10 потписника, грађана са измиреним обавезама по основу пореза на имовину. Све предложене активности у оквиру поднетих иницијатива се морају спровести на земљишту које је у јавној својини општинеЋуприја. Надлежне службе Општинске управе ће на захтев групе грађана, у фази припреме предлога пројекта, извршити проверу власништва над земљиштем и о томе издати одговарајућу потврду, без накнаде.

Пројекат “Директно укључивање грађана” за циљ има подстицање грађана да учествују у решавању проблема локалних заједница, развијање партнерских односа између грађана и Општине Ћуприја, активно учешће у планирању расподеле дела буџетских средстава,  као и подстицање волонтирања и друштвено одговорног понашања у локалној заједници.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП