РТП САЗНАЈЕ Британци најавили инвестицију у Ћуприји

Британска компанија  INTERNATIONAL WATER SOLUTIONS (IWS) долази у Ћуприју где би у наредном периоду требало да уложи новац у изградњу хемијске фабрике за производњу средстава која се користе за пречишћавање вода – потврђено је Телевизији Поморавље у Кабинету председника општине Ћуприја, Нинослава Ерића.

 

Након састанака и разговора са представницима ове компаније у Лондону, одржан је састанак и у Влади Србије. Тада је изражена  обострана жеља за реализацијом ове инвестиције. Британци су нагласили да уколико буду градили фабрику у Србији то ће сигурно бити у Ћуприји – речено је Телевизији Поморавље.

После великог успеха који је остварила повезивањем британске компаније Флекситог и Јумка из Врања амбасада Србије је пронашла новог инвеститора у Уједињеном Краљевству. Од средине прошле године, организован је низ састанака са менаџментом компаније INTERNATIONAL WATER SOLUTIONS.

Планирано је да се 70 одсто производње ове фабрике извози у земље у којима је компанија ИWС већ присутна и има развијену дистрибутивну мрежу, пре свега у земље Југоисточне Европе, Русију, Италију и УАЕ.

С обзиром да ИWС успешно сарађује са највећим британским пољопривредним компанијама, у другој фази пројекта је планирано и заједничко улагање са једном од ових компанија у изградњу велике живинске фарме и фабрике месне индустрије.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП