СА СЕРТИФИКАТОМ ЛАКШЕ ДО ИНВЕСТИТОРА

Међународни сертификат који сведочи о повољној пословној клими у једној локалној самоуправи признање је које, према статистикама, привлачи дупло више инвеститора у општине којима је додељен. Међу овогодишњим добитницима је и Општина Ћуприја, која се тако сврстала међу 10 градова и општина са предзнаком да су “по мери привреде”, док је њих осам још у процесу верификације . 

“Ово признање омогућава нам видљивост на инвестиционој мапи. Сем стимулативног пословног амбијента, ми наше инвеститоре дочекујемо са 500 хектара земљишта и комплетном инфраструктуром у индустријској зони. Захваљујући томе до сада смо привукли кинеске и турске инвеститоре, а у фебруару наредне године очекујемо отварање фабрике турске компаније “ФЕКА аутомотив”, истакао је председник општине Ћуприја Нинослав Ерић на састанку представника локалних самоуправа, добитника BFC сертификата.

Састанку су присуствовали и председници локалних пословних савета, који су у отвореном дијалогу са представницима локалне власти навели неке од проблема са којима се у пракси сусрећу, али и конструктивне предлоге за њихово решавање.

BFC (Business Friendly Certificate) је сертификат који протеклу деценију додељује Мрежа за повољно пословно окружење Југоисточне Европе. Процењује се да су захваљујући потврди о пословној подобности досадашњи добитници, њих укупно 50, пословање у својој средини унапредили за чак 70 одсто. Локална самоуправа овај статус носи три године, након чега мора обновити сертификат.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.