СА СЕРТИФИКАТОМ ЛАКШЕ ДО ИНВЕСТИТОРА

Међународни сертификат који сведочи о повољној пословној клими у једној локалној самоуправи признање је које, према статистикама, привлачи дупло више инвеститора у општине којима је додељен. Међу овогодишњим добитницима је и Општина Ћуприја, која се тако сврстала међу 10 градова и општина са предзнаком да су “по мери привреде”, док је њих осам још у процесу верификације . 

“Ово признање омогућава нам видљивост на инвестиционој мапи. Сем стимулативног пословног амбијента, ми наше инвеститоре дочекујемо са 500 хектара земљишта и комплетном инфраструктуром у индустријској зони. Захваљујући томе до сада смо привукли кинеске и турске инвеститоре, а у фебруару наредне године очекујемо отварање фабрике турске компаније “ФЕКА аутомотив”, истакао је председник општине Ћуприја Нинослав Ерић на састанку представника локалних самоуправа, добитника BFC сертификата.

Састанку су присуствовали и председници локалних пословних савета, који су у отвореном дијалогу са представницима локалне власти навели неке од проблема са којима се у пракси сусрећу, али и конструктивне предлоге за њихово решавање.

BFC (Business Friendly Certificate) је сертификат који протеклу деценију додељује Мрежа за повољно пословно окружење Југоисточне Европе. Процењује се да су захваљујући потврди о пословној подобности досадашњи добитници, њих укупно 50, пословање у својој средини унапредили за чак 70 одсто. Локална самоуправа овај статус носи три године, након чега мора обновити сертификат.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП