САРА МАСНИКОСА ДОБИТНИЦА НАГРАДЕ “МАТИЋУ У ЧАСТ”

Сара Масникоса ликовна уметница из Параћина овогодишња је добитница награде “Матићу у част” за дело “Место злата и зла и добра и зида очаја”. Добитиници је поред откупне награде рада од 100.000 динара припао и термин за одржавање самосталне изложбе у излагачкој сезони 2023. године.

На тему Матићевог стваралаштва урадила сам два рада која заправо представљају једну целину. Тематика рада је извучена из стихова Матићевих песама а у основи оба рада у себи носе борбу и искушења кроз која је Матић пролазио, каже ауторка.

Овогодишња добитница награде Матићу у част рођена је 1995. у Суботици, а Академију уметности у Новом Саду, смер сликарство, завршила је у класи професора Горана Деспотовског. Између осталих признаа, нослац је награде Фондације “Мали принц” за врхунске резултате у области уметности. До сада је излагала на више самосталних и колективних изложби и каже да се посебно радује што ће наредне године излагати и у галерији ћупријског музеја.

Ове године је на конкурс “Матићу у част” који девету годину за редом расписује музеј “Хореум Марги Равно” пристигао велики број квалитетних радова , али је одлуком уметничког жирија конципирана изложбена поставка која садржи 25 радова 17 аутора из читаве Србије. “Морам да признам да је ово један веома значајан пресек српске савремене уметности аутора који своју уметност базирају на надреалистичком приступу, каже каже Новак Новаковић, директор Музеја

Изложба Матићу у част ће у галеријском простору музеја бити отворена до 28.септембра.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП