Школа зове

За ученике ћупријских основних и средњих школа данас је почела школска година. У школске клупе, након свечане прозивке, по први пут је село 240 ђака првака, а у свим школама у знак добродошлице приређен је пригодан програм.

Летњи распуст искоришћен је да се у свим школама и подручним одељењима обаве радови на сређивању школског простора па су ученике и овог септембра дочекале умивене учионице и сређена дворишта.

У први разред ОШ “13. октобар” уписано је 85 првака од чега 61 ученик у три одељења матичне школе док ће 24 ученика похађати подручна одељења у Мијатовцу и Сењу – каже Марко Ђурић, директор школе. У протекла два месеца радило се на комплетном уређењу подручне школе у Мијатовцу, школа у Сењу добила је нове тоалете а од понедељка почињу радови на санацији мокрог чвора у матичној школи, чији се завршетак очекује до краја месеца – додао је Ђурић.

У протекле две године, локална самоуправа определила је највише средстава за реновирање ОШ “Вук Караџић” а средства су утрошена за комплетну санацију крова, мокрих чворова и кречење. Током лета реновиран је главни улаз у школу, замењени су олуци на “малој школи”, окречени ходници и канцеларије, а школско двориште подручне школе у Крушару опасано је новом оградом.

ОШ “Ђура Јакшић”, од ове године, бројнија је за 67 ученика. Нову школску годину ученици започињу у сређеним учионицама са новим школским инвентаром. Учионице су опремљене новим школским таблама, а додатно је уређен и нови школски прилаз.

Школско звоно након летњег пландовања, дочекало је јутрос и ћупријске средњошколце. Највише ученика и ове године уписала је Медицинска школа.

У два одељења смера медицинска сестра техничар и у по једно одељење лабораторијског и физиотерапеутског техничара уписано је 122 ученика – каже за наш портал Зорица Маринковић, директорка школе и додаје да је школи и ове године остављена могућност проширења.

Планиран број ученика њих 90, похађаће наставу у три новоформирана одељења општег смера ћупријске Гимназије. Исто толико ученика примила је и Техничка школа у три образовна профила, а расположивим средставима школа је комплетно реновирала школске тоалете.

Председник општине Нинослав Ерић обишао је ћупријске основне и средње школе и подручна одељења у Остриковцу, Јовцу и Мијатовцу.

Он је нагласио да је задовољан обављеним радовима у свим школама и најавио да ће ускоро бити реконструисан Дом у Паљану, за потребе културно-уметничког рада ученика. Председник Ерић је посебно истакао реконструкцију старе Основне школе у Остриковцу, која ће примити ђаке следеће седмице. Она је пример како треба да изгледа једна сеоска школа – истакао је председик Ерић и најавио да ће локална самоуправа и новим буџетом планирати средства за обнову школа.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП