СПЕКТАКУЛАРАН КОНЦЕРТ О КОМЕ ЋЕ СЕ ДУГО ГОВОРИТИ!

Не морате бити музиколог, нити музички критичар, нити академски музичар да бисте пуне душе доживели сав раскош музицирања маестралног Стефана Миленковића. Виолиниста светског реномеа сцену је поделио са члановима камерног оркестра “ Камерата академика” а публика која је до последњег места испунила салу музичке школе одушевљено га је на бис вратила чак три пута.
Виолиниста Стефан Миленковић свој звездани пут започео је са свега 6 година. Музицирао је пред великим државницима, са врхунским камерним и симфонијским оркестрима, делио емоцију са публиком на бројним гала концертима широм света, своје знање преносио студентима на водећим универзитетима у Америци и Србији. Након 3 деценије интернационалне каријере живот наставља у Србији.

Велико ми је задовољство да свирам пред овом дивном публиком. Ћуприја је град са дугом традицијом гудача а Школа за музичке таленте расадник је врхунских уметника који ће наставити наш пут, па је тиме и одговорност далеко већа. Овај фестивал је резултат велике енергије, ентузијазма, знања, жеље и сасвим сам сигуран да ће дуго трајати.

Уз велики ентузијазам свих који су учествовали у његовој организацији, наша једина жеља је да овај фестивал постане традиција, и да се за коју годину уврсти у календар најзначајнијих дешавања у региону у области културе, музике и уметности. Жао ми је што нам је киша омела планове да један овакав спектакл одржимо на отвореном, на ушћу крај реке, али се надам да ћемо већ наредне године публици бити у прилици да пружимо незаборавно искуство концерата на отвореном, каже Драган Ђорђевић, уметнички директор фестивала.

 Овај фестивал смо јако желели, радили на томе да га створимо и у томе смо успели. Сада морамо да будемо мудри и предани у томе да се он даље развија а велику улогу у томе мора да узме Школа за музичке таленте кроз организацију мастер класова који ће окупити најеминентније предаваче па ће и број концерата и време трајања фестивала бити дуже. Нећемо одустати од идеје да сваке године угостимо по једног врхунског уметника, тако да 2023. очекујемо да гост “Раванелиуса” буде и маестрални виолиниста Немања Радуловић.

Презадовољан је посећеношћу како концерата тако и свих пропратних догађаја у оквиру овогодишњег фестивала Раванелиус и Стефан Стаменковић, директор фестивала који са пуно оптимизма очекује да ово буде само други у низу фестивала музичке изузетности а сваки наредни програмски садржајнији од претходног.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП