СПОМЕНИК КНЕЗУ ЛАЗАРУ СТИГАО У ЋУПРИЈУ

Споменик кнезу Лазару Хребељановићу стигао је у Ћуприју. Бронзана статуа висока 7,5 метара ускоро ће бити постављена на свој постамент, те ће тако Ћуприја на самом улазу у град из смера аутопута добити заштитни знак у виду 15 метара високог монумента.

“Идеја да на неки начин изразимо поштовање према лику и историјском значају кнеза Лазара постоји доста дуго. Сам процес прибављања сагласности од “Путева Србије”, комплетирања пројектно-техничке документације, обављања опсежних припремних радова и зидања постамента трајао је дуже од годину дана. Ипак, када на улазу у град имате споменик од 15 метара који се види са аутопута и спонтано привлачи пажњу, онда схватите да се сав труд исплати. Након доста препрека Ћуприја је најзад добила једну овакву туристичку атракцију”, истиче Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја.

Омаж светом кнезу дело је академског вајара Мирољуба Стаменковића. Један је од највиших споменика у Србији, а јавности ће бити презентован на Видовдан, 28. јуна.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП