СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

Ћуприја је била домаћин Спортских игара младих. Упаљен је пламен игара, баш као и Олимпијски пламен, са основним циљем: промоција здравог начина живота и пријатељства.

Спортски директор ових игара, чувени атлетичар, бивши репрезентативац, Слободан Поповић, признао је да је био одушевљен када је Ћуприја постала домаћин игра. То значи, одлична организација и висок такмичарски дух, јер мој пријатељ Драган Здравковић тако ради у Ћуприји – рекао је Слободан Поповић.

Одушевљена сам масовношћу такмичења. лепа слика на нашем градском стадиону “Алескандар Аца Петровић”. То показује да је Ћуприја спремна за организацију и много већих спортских манифестација сениорског карактера – рекла је атлетска легенда Снежана Пајкић, потпредседница Спрског атлетског савеза.

Наша је обавеза да сваки задатак који добијемо од Спорског савеза Србије и од Савеза за школски спорт припремимо и обавимо на највишем могућем нивоу. Драго ми је што су овога пута учесници деца. Сигуран сам да ће се већина њих пронаћи у неком од спортова – рекао је Драган Здравковић, председник Спортског савеза Ћуприје, који је домаћин ове велике манифестације.

Заменик председника општине Бладимир Васиљевић захвалио се организаторима Спортских игара младих на указаном поверењу.

Препознали сте наше потенцијале и озбиљност са којом прилазимо сваком послу. Хвала вам на томе. Осећајте се у Ћуприји као код куће. Он је деци пожелео успеха на такмичењу и високе пласмане.

Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину на овим просторима. Ово је девета година како се игре организују у Србији. У Хрватској постоје већ четврт века. У Босни и Херцеговоини осам година.

Ученици основних и средњих школа такмиче се у 10 спортских дисцилина: мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра између две ватре, стони тенис, тенис, атлетика и шах.

Идеја игара расла је из године у годину и оне су постале препознатљив бренд који се данас развија у земљама региона.

Током година игре су имале преко 2.000.000 учесника. Кроз дружење и спорт, промовисан је начин живота чији су основни постулати: разумевање, пријатељство, поштовање различитости, солидарност и фер плеј, као најделотворнија алтернатива свим негативним утицајима данашњице.

Игре су тиме постале највећа манифестација аматерског спорта у Европи, призната од Међународног олимпијског комитета.

Манифестација је регионалног нивоа и није обично такмичење, већ спајање деце региона.

Удружење за спорт и рекреацију Спортске игре младих је у децембру 2017. примљено у Спортски савез Србије и у Савез за школски спорт Србије.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП