СПРЕМНО СМО ОДГОВОРИЛИ СВИМ ИЗАЗОВИМА

Због увођења ванредног стања, а самим тим доношења одлуке Владе Србије о обустави рада установа ученичког и студентског стандарда, Дом ученика средњих школа “Срећно” привремено је престао са редовним активностима на обезбеђивању смештаја, исхране и васпитног рада са својим корисницима. У ванредном режиму функционисања сви запослени код којих је то било могуће упућени су на рад од куће, а у самој установи утврђен је распоред дежурстава према препорукама надлежних министарстава.

“У Дому ученика “Срећно” се још од 10. марта примењују мере превенције и спречавања ширења заразне болести COVID-19. Тада смо формирали тим који је израдио Акциони план и одредио задатке, активности и њихове носиоце, као и временски оквир за извршење. Реализацији се приступило врло озбиљно и одговорно, уз појачану хигијену и дезинфекцију свих површина, примену свих осталих мера заштите, интензивну едукацију и информисање ученика и запослених”, каже Татјана Милојевић, директорка Дома ученика средњих школа “Срећно”.

Она објашњава да је по закључку Владе почетком априла дом одређен као једна од установа које ће по потреби у Ћуприји привремено бити коришћене за смештај оболелих од COVID-19, истичући да су сви запослени били апсолутно спремни да одговоре том специфичном задатку.

Са увођењем ванредног стања и одласком ученика кућама, променио се и начин рада васпитне службе дома који се сада ослања на интернет комуникацију. Основни циљ је, кажу, одржавање контакта са ученицима, пружање помоћи и подршке у новонасталој ситуацији и обрада планираних наставних садржаја.

У свим васпитним групама неке раније планиране теме су изостављене и замењене новим, а неке адаптиране. Ученицима се достављају теме у писаној форми, а након тога путем упитника или телефонског разговора проверава колико су разумели садржај, по потреби им се дају додатна појашњења, а затим анализира оствареност планираног исхода”, објашњава директорка Милојевић.

Контакт са ученицима редовно се одржава преко Вајбер група и путем мејла. Поред тога, сва обавештења намењена ученицима, родитељима и јавности доступна су на сајту и Фејсбук страници Дома “Срећно”.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП