СРЕДСТВА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ЗА МИКРО И МАЛА ПРЕДУЗЕЋА

Развојни програм EU PRO објавио је други јавни позив за доделу бесповратних средстава предузетницима, микро и малим предузећима која се баве производњом, а регистрована су у периоду од 2014. до 2018. године.

Европска Унија у сарадњи са Владом Србије ће путем овог позива који је отворен до 10. новембра 2019. године, малом бизнису и локалној привреди у 99 градова и општина укључених у реализацију програма, пружити финансијску подршку вредну 2,5 милиона евра, намењену за набавку опреме и увођење нових производних технологија са циљем повећања продуктивности, унапређења производње, конкурентности и тржишног потенцијала привредних субјеката, који би довели до отварања нових радних места.

Појединачни износ бесповратних средстава може бити од 10 000 до 30 000 евра, док ће брзорастућа и извозно оријентисана предузећа бити у прилици да конкуришу за износе и до 70 000 евра. Основни услов за учешће је да предузећа већински морају бити у домаћем приватном власништву, при чему имају остварену пословну добит на крају 2018. године и измирене обавезе по основу уплате пореза и доприноса. Такође, корисници средстава имају обавезу да обезбеде финансијско учешће у пројекту од 20 одсто, односно 30 одсто ако аплицирају за износе веће од 30 000 евра.

Више информација о самом јавном позиву, критеријумима за избор корисника, начину конкурисања и комплетна документација за пријаву могу се наћи на сајту EU PRO.

За сва додатна објашњења контакт особа је Марија Радуловић, сарадница за комуникације EU PRO.
тел: +38163 861 45 24
електронска пошта: marijara@unops.org

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП