СУПЕРНОВА “ПАМЕТНА” КЛУПА ЗА ОСНОВЦЕ У ПАРАЋИНУ

Основна школа „Стеван Јаковљевић“ из Параћина једна је од једанаест школа у Србији која је због изузетних резултата ученика награђена “паметном” клупом. Ову значајну донацију, која је обрадовала ђаке у Параћину, додељује кабловски оператор Супернова у оквиру пројекта „Паметне клупе за основне школе“ покренутог од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и компаније „Strawberry energy“.

Супернова “паметна” клупа омогућава ученицима приступ платформи са едукативним и забавним садржајима, пуњење телефона и повезивање на интернет и то све захваљујући соларној енергији, чиме се ђаци додатно упознају и са важном темом коришћења обновљивих извора енергије.

Паметна клупа за наше ученике стиже у правом тренутку, као круна и награда за онлајн окружење и учење које смо остварили током ове школске године. Нови изазов за учење, мотивацију и даље унапређивање дигиталних компетенција је пред нама, у нашем школском дворишту. Од тренутка сазнања да је наша школа одабрана за донацију паметне клупе, почеле су да се рађају идеје о могућностима примене клупе за обогаћивање наставног процеса у наредном периоду. Сигурна сам да ће наши ученици, као и досад, предложити одличне идеје за примену савремене технике у настави. На овај начин остварујемо заједнички циљ, подучавање ученика функционалном знању и тржишту рада у будућности – речи су Снежане Танић, директора основне школе „Стеван Јаковљевић“.

У складу са савременим токовима којима иде образовни систем у Србији, а поштујући одредбе Националне стратегије за образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сваком смислу подржава јачање дигиталне компетенције наших ученика која спада у примарне компетенције и када је целоживотно учење у питању. Користећи дигитална знања, ученици ће имати прилике да се на занимљив и забаван начин упознају са још једном значајном темом, а то је очување обновљивих извора енергије – изјавила је Александра Стевановић, просветни саветник Школске управе у Јагодини.

“Паметне” клупе које дарујемо ђацима широм Србије на најбољи начин повезују конвенционални вид образовања са дигиталним светом који нас окружује. Полазна тачка овог пројекта је чињеница да деца одрастају у времену у ком су интернет и технологије саставни део њихове свакодневице. Управо зато, паметне клупе представљају идеалан едукативни алат школама јер на забаван и интерактиван начин приближавају ђаке обавезном градиву и додатно јачају њихове дигиталне компетенције – рекла је Ивана Бајовић, ПР менаџер Супернове.

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП