СВЕТОСАВСКА ПОВЕЉА МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ ПРОФЕСОРКИ МАРИЈИ ПЕТРОВИЋ

Верна својој традицији, традицији школства и православља, Медицинска школа обележила је Светог Саву. Слава свих храмова образовања из објективних разлога ове године протекла је у скромнијем маниру, али свакако достојанствено, онако како доликује првом српском просветитељу, књижевнику, дипломати.

Колегијум Медицинске школе сваке године из својих редова изабере предавача који се досадашњим радом и професионалним залагањем истакао као фигура која несебично даје себе, учећи ђаке правим вредностима чак и у временима када то није нимало лако. Овога пута избор добитника Светосавске повеље је пао на Марију Петровић, професорку Здравствене неге.

Велика је част и задовољство добити ово признање, јер то значи да су моје напоре препознали педагошки колегијум и наставничко веће на челу са директорком Маринковић. Трудићу се да у будућности оправдам поверење, али и да на неки начин дам ветар у леђа својим колегама.

У светлу пандемије ковида-19 Медицинска школа светосавске захвалнице доделила је својим стручним сарадницима из области медицине, међу којима су др Ивица Јоцић, др Славица Ђорђевић, др Анђелка Радовић и др Милош Крстић. Захвалница школе такође је отишла у руке васпитачици Светлани Мијајловић, ученицама Сенки Смиљанић и Катарини Јовановић као ауторкама награђених есеја “Сви заједно за родну равноправност” и “Моја отаџбина Србија”, те ученици Анђели Ђорђевић.

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП