У ЋУПРИЈИ 31 СЛУЧАЈ КОРОНАВИРУСА

У Ћуприји је до сада потврђен 31 случај заражености вирусом COVID-19, у Параћину има осморо инфицираних и по једна особа у Свилајнцу, Рековцу и Јагодини. Ригорозне мере заштите у Ћуприји уведене су још пре десет дана, али је овако велики број заражених резултат великог броја контаката које су првозаражени имали, а сада се појављују као позитивни на коронавирус, нагласио је у свом обраћању Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја и командант Штаба за ванредне ситуације.

– У Ћуприји су се 18. марта појавила два нулта пацијента, а локална самоуправа је још пре тога увела драстичне мере забрана и ограничења. Знам да то није популарно, али да нисмо то урадили, Ћуприја би сада била мали Бергамо, додао је Ерић. Општина свакодневно предузима додатне мере заштите па је тако комунално предузеће извршило комплетну дезинфекцију круга Опште болнице Ћуприја, а у току је додатна детаљна унутрашња дезинфекција појединих одељења.

Циљ нам је да пре свега сачувамо што више здравствених радника, јер су они наш главни ресурс у борби против заразе, наглашава председник Ерић и додаје да је за све здравствене раднике стигао први контигент медицинске заштитне опреме и да ће их наредних дана бити још.

Од понедељка ће поред Института “Торлак” и ћупријски Завод за јавно здравље имати право да врши тестирање на коронавирус, и тадa ћемо кренути са тестирањем свих особа за које смо до сада сазнали да су биле у непосредном контакту са првозараженима. То ће утицати на знатан пораст укупног броја заражених, али се надам да ће надаље, захваљујући мерама рестрикције, тај број почети да опада – закључио је Нинослав Ерић.

Надлежни обавештавају грађане да се подаци о броју оболелих, доступни на сајту Канцеларије за е-Управу covid19.data.gov.rs односе на потврђене случајеве у читавом Поморавском округу, јер је ЗЗЈЗ у Ћуприји надлежан за свих пет поморавских општина и град Јагодину.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП