У ЋУПРИЈСКОЈ БОЛНИЦИ ТРЕНУТНО 27 КОРОНА ПАЦИЈЕНАТА

На свих пет одељења Опште болнице у Ћуприји, која су од почетка епидемије претворена у COVID одељења, тренутно се налази 27 пацијената који су хоспитализовани под сумњом на зараженост коронавирусом. Од овог броја петоро пацијената је позитивно на COVID-19 и они ће бити транспортовани у неку од терцијарних установа – изјавио је др Иван Милојевић, вд директора Опште болнице у Ћуприји.

Све опште болнице сада функционишу као тријажни центри, а ћупријска болница као регионални центар и једина установа у Поморављу која има инфективно одељење, до сада је примила и збринула највећи број пацијената.

 “Највећи проблем тренутно је Служба анестезиологије јер је код пет лекара потврђено присуство вируса, а преосталих пет се налази у двонедељној изолацији. Надам се да се њихова изолација завршава сутра јер их већ данас очекује тестирање, те очекујем да ћемо у наредном периоду моћи да ојачамо ову преко потребну службу”, каже др Милојевић и додаје да су до сада имали велику помоћ колега из параћинске и јагодинске болнице када је у питању ово одељење, али и транспорт респираторно најугроженијих случајева.

Др Милојевић се осврнуо на боравак руских војних лекара, инфектолога и епидемиолога у ћупријској болници, истакавши да је њихова посета имала консултативни карактер у смислу размене искустава у борби против коронавируса.

“Њихови савети омогућили су нам да неке ствари боље сагледамо и на одељењима која су првенствено опредељена за пацијенте са коронавирусом, али и на осталим одељењима јер се сада сваком пацијенту приступа као  потенцијалном COVID-19 пацијенту.”

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП