У КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ЋУПРИЈИ УЛОЖЕНО НАЈВИШЕ ПАРА ИКАДА

Ове године је, закључно са 23. децембром, из буџета Општине Ћуприја у капиталне инвестиције уложено чак 258.015.250 динара.
Гледајући доступне податке о извршењу градског буџета, од 1991. године до данас, упркос пандемији вируса SARS-CoV-2 успели смо да у једној буџетској години усмеримо највише средстава на инвестиције икада – наводи се у саопштењу локалне самоуправе.
Примера ради, у 2012. уложено је десет пута мање средстава у капиталне инвестиције него ове године – тек 25.286.620 динара.
Капиталне инвестиције су пројекти чија имплементација траје дуже од једне буџетске године, а њени се ефекти свакако протежу дуже од 365 дана. То је још један доказ да смо се одлучили за развој наше Ћуприје, за бољитак свих Ћупричана, без брзих решења и без демагогије. За пут који је дужи и тежи, али за пут који ће нас довести до циља: развијене Ћуприје као центра овог дела Србије – поручује руководство општине Ћуприја.
У прилог томе истакнимо још нешто: Министарство финансија, у договору са Општином Ћуприја, у републичком буџету за 2021. определило је средства за два важна капитална пројекта – 670 милиона динара за развој централне индустријске зоне у Добричеву и 120 милиона динара за реализацију пројекта регулације Лудог потока. Грађани општине Ћуприја, хвала вам на подршци и поверењу – закључује се у саопштењу.
Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП