У НОЋИ МУЗЕЈА ГЛЕДАЋЕМО ДЕЛА ЗАВИЧАЈНИХ УМЕТНИКА

У “Ноћи музеја” која се ове године обележава 14. новембра, у галерији Музеја “Хореум Марги-Равно” биће отворена 11. Колективна изложба Завичајног клуба ликовних уметника Ћуприје – потврдио је директор ове установе Новак Новаковић.

“Ноћ музеја” представља финале манифестације “Музеји Србије-Музеји за 10” која се традиционално одржава у мају, али је због актуелне епидемиолошке ситуације померена за јесен и широм Србије ће бити обележена без званичног отварања изложби. То ће бити случај и са годишњом изложбом ћупријских уметника – објашњава директор Новаковић.

Као и обично изложбена поставка обухвата радове различитих поетика и изражаја, који без обзира на то чине једну компактну целину. Званичног отварања можда неће бити, али публика свакако неће бити ускраћена за уживање у стваралаштву ћупријских уметника. Због специфичних околности изложба ће бити приказана и на дигиталним медијима, у виду презентације сваког аутора и самог дела на сајту музеја и друштвеним мрежама.

Овогодишња колективна изложба обухватиће 42 дела 30 ликовних стваралаца који су на неки начин везани за Ћуприју, било као место рођења, место живљења или стварања. Радове ће, уз поштовање свих превентивних мера, премијерно бити могуће погледати 14. новембра у времену од 17 до 20 сати, а потом сваког радног дана од 8 до 20.

Манифестација “Музеји Србије-Музеји за 10” траје до 15. новембра, и у том периоду посетиоци ће уз стручно вођење запослених бити у прилици да се упознају са експонатима из сталне поставке ћупријског музеја.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП