У ТОКУ ЈЕ ПРИЈАВА ЗА ПРОГРАМЕ НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

Национална служба за запошљавање и у условима ванредног стања омогућила је подношење захтева за финансирање свих програма запошљавања по расписаним јавним позивима.

Иако се пријаве подносе електронским путем и у отежаним условима пословања, за конкурсе НСЗ влада велико интересовање незапослених лица, али и послодаваца. Највеће интересовање послодавци су показали за програме стручне праксе и новог запошљавања, а незапослена лица за програме самозапошљавања. Тако је од почетка ванредног стања преко 3200 послодаваца поднело захтев за учешће у мерама активне политике запошљавања, а преко 2000 незапослених захтеве за субвенцију самозапошљавања.

Позитиван одговор Националне службе за запошљавање до сада је добило 1400 послодаваца, а један од најважнијих услова био је да од почетка ванредног стања нису отпуштали запослене. Тиме је омогућено да око 2000 незапослених, међу којима је око 150 лица са инвалидитетом, буде укључено у програме запошљавања и обука. Према наводима НСЗ, уговори о ангажовању незапослених лица закључиваће се у складу са могућностима у сваком појединачном случају.

Ближе информације о свим програмима Националне службе за запошљавање могу се пронаћи на сајту:

http://www.nsz.gov.rs/.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП