УЧЕНИЦИ МОГУ У ШКОЛУ РАДИ ОЦЕЊИВАЊА, СА ПОТВРДОМ О ВАКЦИНАЦИЈИ НЕМА КАРАНТИНА ПРИ ДОЛАСКУ ИЗ ИНОСТРАНСТВА

Ученици који похађају онлајн наставу могу да иду у школу само ради оцењивања, а грађани Србије који живе у иностранству не морају у карантин уколико су комплетно вакцинисани вакцинама из Србије. Постојеће мере неће бити ублажене јер је и даље велики број новозаражених – препоручио је Кризни штаб након данашње седнице.

Тај број се повећава минимално у односу на сваки претходни дан што говори да су постојеће мере сигурно допринеле томе да немамо нагли експоненцијални раст. Пошто су бројеви и даље велики, потребно је да наставимо да радимо оно што смо и до сада. Морамо да инсистирамо на томе да се сви максимално придржавају постојећих мера и да се сви вакцинишемо, јер нас само вакцина може дугорочно извући из епидемије у којој се налазимо годину дана – изјавио је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић, а преноси РТС.

Министарство просвете и школе поднели су захтев да се уз поштовање свих епидемилошких мера омогући испитивање ученика ради оцењивања у мањим групама, тамо где за то постоје услови. Захтев се односи пре свега на ђаке који су од почетка године на онлајн настави, а задатак ресорног министарства биће да у координацији са локалним самоуправама покуша да реализује долазак ученика у школу када је неопходно да се оцене, а мора да постоји лични контакт.

Када је реч о уласку наших држављана у земљу, сви они који буду потпуно вакцинисани, са потврдом о вакцинацији из Србије, моћи ће да уђу у Србију без пи-си-ар теста и без изолације – одлучио је Кризни штаб.

Без теста и карантина у Србију ће моћи да уђу и странци уколико су вакцинисани вакцинама из Републике Србије. Потпуна вакцинација подразумева две дозе “Спутњика”, две дозе “Фајзера” или две дозе “Синофарма”, а с обзиром да вакцина “Астра-Зенека” за сад има једну дозу, подразумева се да је једна доза у овом тренутку у равни са остале три вакцине – нагласио је Зоран Гојковић.

 

 

извор:   www.rts.rs

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП