УГОСТИТЕЉИ И ТРЖНИ ЦЕНТРИ ОСТАЈУ ПОД КЉУЧЕМ, ДОЗВОЉЕНА ШАЛТЕРСКА ПРОДАЈА ХРАНЕ И ДОСТАВА

Након састанка премијерке Ане Брнабић са медицинским делом Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести ковид 19, од данас су на снази нове епидемиолошке мере по којима до даљег остају затворени угоститељски објекти – кафићи, ресторани, ноћни клубови и барови, као и тржни центри.

Сви објекти продаје хране и установе културе (биоскопи, позоришта, галерије и библиотеке) могу да раде до 21 час, а остали објекти којима је дозвољен рад до 20 часова, али под условом да обезбеде поштовање мере од минимум девет квадратних метара по особи или посетиоцу. Изузетак су фитнес клубови, спа центри, теретане и слично, где мора бити обезбеђено шеснаест квадратних метара по особи, пише у саопштењу Владе Србије.

То значи, како се прецизира, да уколико продавница или фризерски салон има 90 квадратних метара, унутар тог објекта може боравити истовремено највише 10 особа. Исто правило се примењује на теретане – унутар фитнес центра од 160 квадратних метара не сме боравити више од 10 особа. У број присутних особа у објекту улазе и запослени (фризер, козметичар, продавац, фитнес инструктор).

Влада Србије напомиње да ће од 22. марта такође бити појачан инспекцијски надзор поштовања ове мере, као и постојања ковид редара у датом објекту.

Угоститељским објектима дозвољена је шалтерска продаја хране и пића, а достава се може вршити 24 сата дневно. Хотелски ресторани и кафеи могу услуживати само и искључиво госте хотела са пријављеним боравком, и то до 21 сат.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП