УСКРШЊИ БАЗАР ДЕЦЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

На Ускршњем базару, у центру града, јавности су представљени радове деце и младих са сметњама у развоју. Ценатар за социјални рад, специјално одељење Основне школе “Вук Караџић” и локлана самоуправа, у оквиру пројекта “Радно – окупациона терапија”, понудили су Ћупричанима радове на тему “Ускрс”.

За Општину Ћуприја је значајно што да смо током претходних година доста урадили по питању равноправности и недискриминације. Једну категорију смо учинили „видљивом“, а то су деца са сметњам у развоју – рекла је Јадранка Ђорђевић, помоћница председника општине. Она је истакла родитеље деце, који су цео свој живот посветили чувању и бризи о њима.

Та деца су и данас, најављујући Ускрс, својим рукама направила радове посвећене овом празнику и представила их јавности на предускршњем базару – нагласила је Јадранка Ђорђевић. Пројекат је поржала Влада Швајцарске кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености Swiss Pro. Пројекат спроводи Канцеларија УН за пројектне услуге (УНОПС), у партнерству са Сталном конференцијом градова и општине (СКГО).

За све што је урађено општина Ћуприја је добила прву награду у вредности од 2.300.000 динара. Са тим новцем ми ћемо наставити опремање дневног боравка за децу са сметњама у развоју и унапређење других услуга у социјалној заштити – рекла је Јадранка Ђорђевић.

Сви који нису погледали изложбу и желе да имају нешто од дечијих рукотворина Ускршњи базар ће бити поново на градском тргу за недељу дана.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП