УСКРШЊИ БАЗАР ДЕЦЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

На Ускршњем базару, у центру града, јавности су представљени радове деце и младих са сметњама у развоју. Ценатар за социјални рад, специјално одељење Основне школе “Вук Караџић” и локлана самоуправа, у оквиру пројекта “Радно – окупациона терапија”, понудили су Ћупричанима радове на тему “Ускрс”.

За Општину Ћуприја је значајно што да смо током претходних година доста урадили по питању равноправности и недискриминације. Једну категорију смо учинили „видљивом“, а то су деца са сметњам у развоју – рекла је Јадранка Ђорђевић, помоћница председника општине. Она је истакла родитеље деце, који су цео свој живот посветили чувању и бризи о њима.

Та деца су и данас, најављујући Ускрс, својим рукама направила радове посвећене овом празнику и представила их јавности на предускршњем базару – нагласила је Јадранка Ђорђевић. Пројекат је поржала Влада Швајцарске кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености Swiss Pro. Пројекат спроводи Канцеларија УН за пројектне услуге (УНОПС), у партнерству са Сталном конференцијом градова и општине (СКГО).

За све што је урађено општина Ћуприја је добила прву награду у вредности од 2.300.000 динара. Са тим новцем ми ћемо наставити опремање дневног боравка за децу са сметњама у развоју и унапређење других услуга у социјалној заштити – рекла је Јадранка Ђорђевић.

Сви који нису погледали изложбу и желе да имају нешто од дечијих рукотворина Ускршњи базар ће бити поново на градском тргу за недељу дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.