УСПЕШНО ПОСЛОВАЊЕ

Одржана шеста седница Скупштине општине Ћуприја по хитном поступку

УСПЕШНО ПОСЛОВАЊЕ

Укупни приходи и примања буџета у првих шест месеци 614 милиона 520 хиљада динара

Одржана је шеста седница Скупштине општине Ћуприја по хитном поступку. Одборник Зоран Ђорђевић, са листе СНС “Аалександар Вучић – за нашу децу”, поднео је оставку. Одборници су донели одлуку о престанку мантада одборнику Ђорђевићу и након разматрања извештаја изборне комисије и избора верификационог одбора за новог одборника Скупштине општине Ћуприја именовали Игора Марковића, са листе СПС-Јединтвена Србија. Одборница Милица Илић, СНС “Аалександар Вучић – за нашу децу”, која је именована на прошлој седници, и нови одборник Игор Марковић, положили су заклетву.

Одборници су донели одлуку о ребалансу буџета за текућу годину. У питању су средстава намењена изградњи саобраћајнице у индустријској зони “Добричево”, чиме би били заокружени радови на изградњи фабрике СМП Аутомотив, која је, како је наглашено, пројекат од националног значаја. Према речима председника Скупштине општине Нинослава Ерића буџет је укупно увећан за преко 400 милиона динара. У питању су средства Републике Србије која су наменски опредељена изградњи Индустријског парка “Добричево”.

Одборници су донели одлуку о завршном рачуну буџета за претходну годину и усвојилои извештај о извршењу буџета за првих шест месеци текуће године. Према речима Нинослава Ерића укупни приходи и примања буџета општине Ћуприја у првих шест месеци ове године озносе 614 милиона 520 хиљада динара.

Након обављене процедуре за избор директора одброници Скупштине општине Ћуприја потврдили су мандат Драгани Михајловић, која ће функцију диреткорке Центра за социјални рад обављати још четири године. Нови директор Установе за спорт спортски центар “Ада”, у наредне четири године, биће Иван Алексић. Одброници су дали сагласност на захев управног одбора Установе културе о расписивању јавног конкурса за именовање директора ове установе.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП