УВЕДЕН БРОЈ ЗА МЕДИЦИНСКУ ПОМОЋ ГРАЂАНИМА КОЈИ ДОЛАЗЕ ИЗ ПОДРУЧЈА ЗАХВАЋЕНИХ КОРОНА ВИРУСОМ

Mинистарство здравља обавештава јавност да је у циљу превенције уведен телефонски број 064/89 45 235 на који се могу јавити сви грађани који долазе из кинеског града Вухана и других подручја захваћених корона вирусом уколико имају било какве симптоме респираторних инфекција или сумње на исте. С обзиром на очекиван повећан прилив људи из наведеног подручја услед прославе кинеске нове године, Министарство здравља одлучило се на увођење овог посебног броја за хитне медицинске интервенције.

Одмах по позиву наведеног броја, екипе за хитну медицинску помоћ опремљене заштитном опремом пружиће помоћ и транспортовати лице које је у претходном периоду боравило у подручју захваћеном корона вирусом на Клинику за инфективне и тропске болести где ће бити спроведена опсервација и комплетна дијагностика као и даље лечење уколико је потребно.

Министарство здравља и овом приликом наглашава да је држава Србија благовремено предузела све неопходне мере заштите како би спречила појаву корона вируса у нашој земљи, постављене су термовизијске камере на аеродромима, обезбеђени су неопходни реагенси за потврђивање вируса, а увођењем посебног телефонског броја 064/89 45 235 настављају се превентивне активности.

У складу са тим, као и досадашњим информацијама Светске здравствене организације (СЗО) о ширењу и степену смртности од корона вируса, разлога за панику и узбуњавање грађана нема, а Министарство здравља наставиће да свакодневно прати даљи развој ситуације, и предузима све неопходне мере заштите.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП