УЗ ПОМОЋ КОЛ ЦЕНТРА УБРЗАНА И ОЛАКШАНА ВАКЦИНАЦИЈА

Кол центар општине Ћуприја почео је са радом 19. јануара ове године и од првог дана на располагању је грађанима за сва питања око пријаве за вакцинацију против коронавируса. Приликом његовог активирања првобитна замисао била је да опслужује грађане старости од 65 година па навише, али је убрзо постао сервисна база за све грађане који у најкраћем временском року позивом на број 8476-538 могу подносити пријаве за имунизацију.

На почетку имунизације кол центар је на дневном нивоу бележио више од 300 позива. Сада је тај број упола мањи, око 150, јер се пријављују људи који се још увек нису вакцинисали и они који из неког разлога желе да промене вакцину – каже Јадранка Ђорђевић, координатор за вакцинацију Општине Ћуприја.

Углавном се ради о томе да грађани хоће да се определе за други тип вакцине, или по сопственој жељи или по препоруци лекара. Имамо довољно линија и све фукционише како треба. Ретко се деси да не може да се добије веза из првог пута, али кад виде пропуштен позив оператери обавезно контактирају позиваоца да провере која врста информације је потребна.

Грађани најчешће постављају питања која се односе на термине за вакцинацију и расположиве вакцине – каже Ана Стојановић, волонтер у општинском кол центру.

За сада смо чули само позитивне коментаре. Нису нам упућене никакве примедбе на рад кол центра, а што је најбитније код вакцинисаних грађана скоро да није било никаквих нежељених реакција ни на једну вакцину.

Јадранка Ђорђевић позвала је све грађане који желе да се пријаве за имунизацију, а из неког разлога то не могу да учине сами, да контактирају општински кол центар где ће од волонтера добити све неопходне информације и помоћ.

Закључно са 24. фебруаром у Ћуприји је вакцину против коронавируса примило 4 975 особа, а вакцина се може примити на два имунизациона пункта у Дому здравља и Општој болници.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП